top of page
Imants_asogepek_58WX
Imants_asogepek_58WX_01
Imants_asogepek_58WX_02

Imants 58WX széria

Termék fő adatok
 • Munkamélység: 35 cm

 • Talajtípus: laza - középkötött-kötött

 • Ágazat: szántó

 • Területteljesítmény: 2,5-4,0 ha/óra

 • Erőátvitel: max. 330 le

Mindent egy menetben. Teljes talajművelés óriási területteljesítmény (2,5–4,0 ha/óra) mellett egy menetben. 55 cm mélyen talajlazítás, 35cm mélyen ásógépes művelés, 0-6 cm mélységben magágykészítés. Az Imants 58WX ásógép a 58SX gép altalajlazító-késekkel felszerelt változata. A 58WX300 típus 5 db, a 58WX366 típus 6 db, az 58WX450 modell pedig 8 db altalajlazító-késsel kerül felszerelésre. A kések munkamélysége állítható, de maximum 20 cm-rel lehet alacsonyabb az ásókapák munkamélységénél.


Az Imants 58WX ásógép altalajlazító-késekkel felszerelve használható szármaradványos területeken is, akár kukoricatarlón is betorkolás, eltömődés veszélye nélkül, ugyanis az altalajlazító-kések az ásókapák között kerültek elhelyezésre, úgy hogy az esetleg azokon feltorlódó szármaradványokat az ásókapák letisztítják.
Az Imants 58WX az 58SX modellekkel együtt a legnagyobbak és legerősebbek a normál mezőgazdasági felhasználásra (munkamélység 15-35 cm között) gyártott ásógépek közül. Ezek a legnehezebb, legerősebb és leggyorsabb ásógépek az Imants gépkínálatában.


Az Imants 58WX ásógépek erőátviteli rendszere azonos az 58SX széria meghajtásával. Ezek az elsők a meghajtott elmunkáló hengerrel szerelt ásógépek sorában, amelyek ásórotorjának meghajtása nem egyoldali, hanem kétoldali erősített megoldással történik. Ez lehetővé teszi a maximum 340 LE motorteljesítmény használatát.


Az Imants 58WX széria ideális a meghajtott elmunkáló hengerrel együtt homokos, homokos vályog és vályog talajokon, illetve meghajtott elmunkáló henger nélkül akár középkötött, kötött, agyagos területeken is.


A 58WX modell 300 cm, 366 cm, és 450 cm munkaszélességben érhető el. A 58WX ásógépnél is az alapvető talajművelést az ásórotor végzi. Itt 6, 7, vagy 9 sorban vannak az SX gyorscserélésű kapák elhelyezve, úgy hogy a jobb és bal oldal legszélén csak 3 jobbos, valamint 3 balos kapa található, míg a középső 4, 5, vagy 7 sorban 6-6 db ásókapa található. Ezek nem egy vonalban futnak, hanem minden sorban található 3 jobbos és 3 balos ásókapa. Ez biztosítja, hogy kevesebb kapasor kialakításával is a talaj a teljes munkaszélességben ugyanolyan alaposan művelhető meg, ugyanakkor a kevesebb kapasornak köszönhetően kevésbe legyen hajlamos az eltömődésre!


Az ásórotor munkamélysége 15-35 cm között változtatható. A visszamaradó felület magággyá alakításáért a meghajtott elmunkálóhenger felelős. Ez egy sima felületű henger, amelyen hajlított, felületedzett, ám mégis rugalmas ujjak találhatóak. Ez a henger visszatömöríti a megművelt felületet, bekeveri a felületen maradt szármaradványokat, és finom, aprómorzsalékos, alul kemény, felül puha magágyat készít.


Az 58WX gépek azonban rendelhetőek meghajtott elmunkáló henger nélkül is, azaz PL változatban. Ilyenkor a gépek jól használhatóak az őszi talajművelésben, az őszi szántás helyett. Ekkor a megművelt talaj lezárására, illetve esetleges vetés előtti talajművelés esetén magágykészítésre egy nem meghajtott, azaz passzív henger veheti át, amely lehet gumipacker henger, pálcás henger, ékgyűrűs henger, vagy Güttler heger, stb. Ez esetben az 58WX széria gépei robosztusságukból, túltervezettségükből kifolyólag nyugodtan használhatóak akár kötött (agyagos vályog, agyag) talajokon is.


Az Imants 58WX széria gépei maximum 340 LE motorteljesítményre vannak méretezve. Az ásórotor és a meghajtott elmunkáló-henger fordulatszámai úgy vannak méretezve, hogy a traktor 1000 1/perces TLT-fordulata mellett az munkagép egy gyors 8,0-9,0 km/h munkasebességet tud tartani. Így munkaszélességtől (300-366-450 cm) függően 2,5–4,0 ha/óra a gép területteljesítménye. Így lehet ez a gép nagy örömére a nagy területeket művelő zöldségkertészeknek, szántóföldi növénytermesztőknek.


A 58WX gépek alapfelszereltségben SX típusú gyorscserélős kapákkal és beépített nyomatékhatárolóval kerülnek felszerelésre. A gyorscserélésű kapák megkönnyítik az ásókapák kopó éleinek cseréjét, míg az automata racsnis nyomatékhatároló a túlterhelésekkel szemben védi a gép és traktor erőátvitelének elemeit. Mindezek mellett a 58WX meghajtott elmunkáló hengerrel szerelt, azaz PLH típusú gépeken már alapfelszereltség a hátsó meghajtott elmunkáló henger talajnyomását szabályozó hidraulikus akkumulátorral szerelt rendszer! A közúti vonuláskor a biztonságot a LED világítás és CE fényvisszaverő táblák biztosítják.

 

A 58WX ásógép széria egyben biztosítja a nagy területteljesítményt és az ásógépezés adta előnyöket :
 

 • Egymenetes talajművelés – menetszám-csökkentés

 • Szervesanyag tökéletes bekeverése

 • AKG-kompatibilis

 • A kötött, agyagos perctalajok művelhetőségi időintervallumának kiszélesítése

 • A kötött, agyagos talajok őszi művelése esetén a tavaszi magágykészítés, elmunkálás kisebb menetszámban és alacsonyabb költség mellett végezhető el, valamint jobb minőségű magágy készíthető

 • Nem csinál talpat

 • Kisebb teljesítményű erőgépigény

 • Alacsonyabb erőgépamortizáció

 • Talajéletre gyakorolt jótékony hatás

 • Nincs barázda

 • Egyenletes művelési mélység a terület minden szegletében

 • Számokban mérhető előnyök:

  • 10-20% terméshozam növekedés

  • 40% költségmegtakarítás

 • Opciók - Folytatásért kattintson:
  Csúszótalp 250 mm széles Hidraulikus 3 pont függesztés Multifunkciós hidraulikus függesztés Hidraulikus meghajtású sima felületű henger a meghajtott elmunkáló henger mögé K80 golyós kapcsolókeret Ékgyűrűs henger L=3250, R600 a meghajtott elmunkáló henger mögé
Prospektus
bottom of page