top of page
kezdokep comfort_600 px
Comfort ridger2
Comfort ridger 1

Steketee bakhát kultivátor + töltögető COMFORT RIDGER

A Steketee bakhát kultivátor és töltögető gép fő funkciója az, hogy elvégezze a bakháton termesztett növények: burgonya, sárgarépa, gyökérzöldség, gyökér paszternák, stb. gyommentesítését és visszatöltögesse a kultivátorozás közben, illetve az erózió által a bakhát oldaláról „ledolgozott” talajt.

A töltögetés másik nagy jelentősége, hogy az intenzív öntözés, és a bakhát kialakítása miatt a tápanyagok a bakhátból ki tudnak mosódni és azok a bakhátak közötti alacsony árokban a tömörödöttebb talajrétegben gyűlnek össze.

A talajlazító késsel felszerelt Steketee COMFORT RIDGER ezt a tápanyagban gazdag tömörödöttebb talajréteget fellazítja, a bakhátak között dolgozó kapák elkeverik, majd a töltögető kapák a bakhát oldalára visszaépítik azt. Így a tápanyag visszakerül oda, ahol valójában hasznosulni is tud, illetve a fellazított bakhátak közötti talaj levegősebb is lesz!

A STEKETEE COMFORT RIDGER nem használja a Steketee kultivátor kocsijai közül egyiket sem, hanem önálló koncepciót alkalmaz. Ennek alapja a nagyon erős keretváz, ahol a művelőelemeknek előre kialakított helyük van. Az egyes művelőelemeket soron belül, valamint a sorok között, egymástól teljesen függetlenül, menetes orsók segítségével lehet állítani.

Így a COMFORT RIDGER azoknak ideális választás, akik nagy felületekkel, de sok növényfajtával, heterogén talajokkal, nagyon eltérő vetésidőkkel dolgoznak. Ilyen körülmények között a COMFORT RIDGER szerkezeti kialakítása megkönnyíti a gép beállítását

.

A széria művelőelemek sora hiánytalan, mélységhatároló kerék, hajlított szárnyas kapa, bakhát oldalát vágó tárcsa szett, rugóskapa szett védőlemezzel, töltögető tárcsa szett és külön rozsdamentes töltögető kapa szett.

A lombvédő lemezek külön egyedi felfüggesztést kaptak, amelyek paralelogramma rugóstagon vannak elhelyezve, így biztosítva a kiváló talajkövetést. A lombvédő lemezek szélessége egy központi hajtóműves szerkezet segítségével egyszerre állíthatóak. Mindezek mellett a lombvédő lemezek speciális kialakítása révén lehetőség van arra, hogy a megemelt lomb alatt a növényekre talajréteget töltögessünk. Ennek kifejezetten a sárgarépa termesztők örülnek, hiszen így elkerülhető a sárgarépa fej részének bezöldülése.

A töltögető kapák anyaga rozsdamentes acél. Így azokra nem tapad a nedves talaj, illetve így biztosítva az egyenletes töltögetést még vizes körülmények között is. A töltögető kapák szélessége állítható, így minden körülmények között beállítható a bakhát kívánt keménysége és a töltögetés mértéke.
 

bottom of page