Steketee bakhát kultivátor + töltögető RIDGER

A Steketee bakhát kultivátor és töltögető gép fő funkciója az, hogy elvégezze a bakháton termesztett növények: a burgonya, sárgarépa, gyökérzöldség, gyökér paszternák, stb. gyommentesítését és visszatöltögesse a kultivátorozás közben, illetve az erózió által a bakhát oldaláról „ledolgozott” talajt.

A töltögetés másik nagy jelentősége, hogy az intenzív öntözés és a bakhát kialakítása miatt a tápanyagok a bakhátból ki tudnak mosódni, és azok a bakhátak közötti alacsony árokban a tömörödöttebb talajrétegben gyűlnek össze.

A talajlazító késsel felszerelt Steketee RIDGER ezt a tápanyagban gazdag tömörödöttebb talajréteget fellazítja, a bakhátak között dolgozó kapák elkeverik, majd a töltögető kapák a bakhát oldalára visszaépítik. Így a tápanyag visszakerül oda, ahol valójában hasznosulni is tud, illetve a fellazított bakhátak közötti talaj levegősebb is lesz!

A STEKETEE RIDGER a Steketee TRS kultivátor kocsiját használja. Erre kerülnek felszerelésre a különféle művelőelemek, úgy mint mélységhatároló kerék, vágótárcsák, rugós kapák, töltögető kapák.

A lombvédő lemezek külön egyedi felfüggesztést kaptak, amelyek paralelogramma rugóstagon vannak elhelyezve, így biztosítva a kiváló talajkövetést. A lombvédő lemezek szélessége külön-külön állítható. Mindezek mellett a lombvédő lemezek speciális kialakítása révén lehetőség van arra , hogy a megemelt lomb alatt a növényekre talajréteget töltögessünk. Ennek kifejezetten a sárgarépa termesztők örülnek, hiszen így elkerülhető a sárgarépa fej részének bezöldülése.

A töltögető kapák anyaga rozsdamentes acél. Így azokra nem tapad a nedves talaj, illetve így lesz biztosítva az egyenletes töltögetés még vizes körülmények között is. A töltögető kapák szélessége állítható, így minden körülmények között beállítható a bakhát kívánt keménysége és a töltögetés mértéke.
 

Prospektus
Elérhetőségek:
Agroskill Kft.
Cím: 6031 Szentkirály, Rákóczi utca 42.
Tel.: +36 30 349 77 89

E-mail: kis.pal@agroskill.hu
Adószám: 26153263-2-03
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
KÜLDJÖN NEKÜNK ÜZENETET:
A küldés gombra kattintással kijelentem, hogy az adatvédelmi szabályzatot elolvastam és megértettem.