top of page
HOAF_termikus_gyomirto_TWINSPRITE
HOAF_termikus_gyomirto_TWINSPRITE_01
HOAF_termikus_gyomirto_TWINSPRITE_02
HOAF_termikus_gyomirto_TWINSPRITE_03
HOAF_termikus_gyomirto_TWINSPRITE_04
HOAF_termikus_gyomirto_TWINSPRITE_05
HOAF_termikus_gyomirto_TWINSPRITE_06

Hoaf TWINSPRITE széria

Termék fő adatok
  • Munkaszélesség: 100-200 cm

  • Teljesítmény: 260-520 kW

  • Tüzelőanyag: propán gáz

  • Gázfogyasztás: 20-40 kg/óra

  • Területteljesítmény: 1,2-2,4 ha/óra

A HOAF TWINSPRITE termikus gyomirtó gépei alapvetően az állományban végzett gyomirtási feladatokra alkalmasak. Az elmúlt több mint 30 évnyi gyártási tapasztalat alapján a gépek funkcionális és szerkezeti kivitelezése a legmagasabb igényeket is kielégíti.

A TWINSPRITE gépek használatának módja kettős. Egyrészről a haszonnövények sorközeinek tisztántartásására használható olyan esetekben, amikor a mechanikus sorközművelő gépek - például nagy gyomfertőzöttség vagy túlságosan nedves talajkörülmények miatt - nem használhatóak.

Ugyanakkor viszont az olyan növények esetében, mint kukorica, gabonafélék, hagyma, esetleg napraforgó akár a növények nehezen tisztán tartható sorának kezelésére is használható, míg a sorközök megművelhetőek egy mechanikus sorközművelő géppel.

A gépek nagy hatásfokú működésének titka többek között a HOAF által kifejlesztett egyedülálló INFRAPLUS technológia, aminek keretén belül folyékony propán gáz segítségével lángot gerjeszt, ami infarvörös sugárzás és forró levegő kombinációjával tud eredményes lenni a gyomokkal szemben, hiszen az infravörös sugárzással szemben takarásban lévő gyomok csak a forró levegő által pusztíthatóak el.

A gépek konstrukciója a nagy hatásfok és nagy területteljesítmény fényében került kialakításra. Így a felhasznált anyagok hosszan ellenállóak a magas hőmérséklettel (1000 °C) szemben, illetve olyan hőszigetelő anyagokat használnak, amelyek a megfelelő irányba, azaz a talaj felszínre koncentrálják a hőenergiát, illetve megvédik a gép arra érzékeny szerkezeti elemeit a nagy hőterheléstől.

A gépek konstrukciója abszolút biztonságot garantál mind a gépkezelő, az üzemeltető erőgép, mind a környezete számára. A HOAF minden oldalról, azaz elölről, hátulról és két oldalról is ellátta gépeit szélvédő és szikrafogó lemezekkel, láncokkal, így a gépek használata abszolút biztonságos!

Üzemeltető erőgép oldalról a HOAF TWIN SPRITE széria gépei csak 12 V feszültséget igényelnek!

A gépek vezérlése alapfelszereltségben elektromos. A traktorfülkében elhelyezésre kerül egy vezérlőpanel, ahonnan a gép gombnyomásra automatikusan begyújtja vagy kialtatja magát, illetve választani lehet egy alacsony tüzelőanyag felhasználású ECO, vagy egy maximális hatékonyságú FULL POWER üzemmód között.

Külön kérésre a vezérlés lehet PLC kivitelű érintőképernyős, ahonnan a fentebb említett funkciók vezérlése mellett lehetőség van a kezelt talaj felületének hőmérsékleti viszonyait is szemmel követni.

A gépek tüzelőanyaggal való ellátása biztosítható a kis méretű targoncapalackokkal (36 kg), amelyek magán a termikus gyomirtógépen kerülnek elhelyezésre, vagy lehetőség van a traktor elejére, mellső 3 pont függesztésre rögzíthető, nagy térfogatú 700 literes tartály alkalmazására is.

A HOAF termikus gyomirtó gépek alkalmazásával azonban nem csak a már kicsírázott gyomok és még nem csírázott gyommagok kerülnek semlegesítésre, hanem a talaj felszínén tartózkodó káros gombák, baktériumok is, amelyek később fertőzéseket okoznának. Ezek például burgonyában a Fitoftóra, szamócában a Botritis, stb.

Ugyanakkor a talajban élő baktériumok és gombák, egyszóval a talajélet nem kerül rombolásra, hiszen a termikus gyomirtó gépek nem hatolnak be a talaj mélyebb rétegeibe, csupán a talajfelszínen lévő gyomokra, gyommagokra és mikroorganizmusokra fejtik ki hatásukat.

  • Opciók - Folytatásért kattintson:
    Csúszótalp 250 mm széles Hidraulikus 3 pont függesztés Multifunkciós hidraulikus függesztés Hidraulikus meghajtású sima felületű henger a meghajtott elmunkáló henger mögé K80 golyós kapcsolókeret Ékgyűrűs henger L=3250, R600 a meghajtott elmunkáló henger mögé
Prospektus
bottom of page