Steketee_mechanikus_kultivatorok_galeria
Steketee_mechanikus_kultivatorok_galeria_01
Steketee_mechanikus_kultivatorok_galeria_02
Steketee_mechanikus_kultivatorok_galeria_03
Steketee_mechanikus_kultivatorok_galeria_04
Steketee_mechanikus_kultivatorok_galeria_05
Steketee_mechanikus_kultivatorok_galeria_06
Steketee_mechanikus_kultivatorok_galeria_07
Steketee_mechanikus_kultivatorok_galeria_08
Steketee_mechanikus_kultivatorok_galeria_09
Steketee_mechanikus_kultivatorok_galeria_10
Steketee_mechanikus_kultivatorok_galeria_11
Steketee_mechanikus_kultivatorok_galeria_12
Steketee_mechanikus_kultivatorok_galeria_13
Steketee_mechanikus_kultivatorok_galeria_14
Steketee_mechanikus_kultivatorok_galeria_15
Steketee_mechanikus_kultivatorok_galeria_16
Steketee_mechanikus_kultivatorok_galeria_17
Steketee_mechanikus_kultivatorok_galeria_18
Steketee_mechanikus_kultivatorok_galeria_19

Steketee mechanikus kultivátorok

Mélységhatároló kerekek:
Kisebb BASIC kultivátor kocsi, mivel annak súlya kevesebb, így kisebb sortávolságokhoz rendelhetőek a sztenderd 300x100 mm-es FARMFLEX GUMI mélységhatároló kerék helyett az alábbi kivitelek.
Sorvédő lemez és tárcsa:

A fecskefarok és lúdtalp kapákkal szerelt kultivátor kocsik esetében igény szerint felszerelésre kerülhet sorvédő lemez vagy sorvédő tárcsa a kapák mellé.
 

A sorvédő szerkezetek eredeti rendeltetése, hogy a fecskefarok vagy lúdtalp kapák által oldalirányba, a növények sora felé mozgatott talaj áramlásába akadályt képezzen, hogy a kapák által mozgatott talaj ne takarja be a növényeket, amíg azok kisebbek, vagy ne töltögesse fel a növények sorát, ha az nem kívánatos.


 

Lemezes sorvédőből két kivitel:
 

A rövid kivitel a BASIC kultivátor kocsihoz, ami alapvetően háromkapás elrendezéshez nyújt megfelelő oldalsó védelmet. Ez egy egyszerűbb kialakítás, ha nem kívánják használni, le kell szerelni a kocsiról, mert nem rögzíthető felemelt helyzetben!
 

A hosszú kivitel a COMBI és TRS kocsikhoz, amely alapvetően az ötkapás elrendezéshez optimális, és nyújt oldalsó védelmet mind az öt kapa mellett. A lemezek helyzete előre-hátra állítható a kapák elrendezésének függvényében. A lemezek, ha nem kívánják őket használni, maradhatnak a kocsikon, mert felső helyzetben egy reteszelő mechanika segítségével rögzíthetőek.
 

Tárcsás sorvédelem minden igényt kielégítően

A sorvédő tárcsák nagy előnye, hogy mivel gördülnek a talajon és nem csúsznak, mint a sorvédő lemezek, sokkal alacsonyabb a kockázata annak, hogy betorkollásból fakadóan kárt tenne a haszonnövényekben. Míg a sorvédő lemezeknél előfordulhat, hogy idegen anyag (zsineg, szármaradvány, stb.) felakad a lemez elejére, és kisebb hantot tolva maga előtt talajt nyom a sorra vagy sérti a növényeket.
 

A sorvédő tárcsából a Steketee alapvetően két típust kínál. Az egyik a csipkés szélű hagyományos tárcsa, a másik a teli tárcsalapos kivitel.
 

A hagyományos csipkés sorvédő tárcsa inkább a szántóföldi kultúrák esetében ajánlott, úgy mint kukorica, napraforgó, stb. A csipkés tárcsa nem vágja meg a talajt a sor mellett. A tárcsák helyzete előre-hátra állítható, illetve a tárcsák rögzíthetőek a kultivátor kocsin nem üzemi helyzetben, tehát nem kell azokat leszerelni. Ez a kivitel a COMBI és a TRS kultivátor kocsikhoz rendelhető.
 

A teli, enyhén gömbsüveg tárcsás sorvédő általában a kertészeti kultúrákban használatos. Ez a tárcsa beállítás függvényében képes a talajt enyhén megvágni, azaz a növények sorát, azok gyökérzetét megóvva attól, hogy egy keményebb, cserepesebb talajon a kapák a növények szárához közel dolgozva alászakítsák a talajt a növényeknek. Ez a típus is állítható előre-hátra, illetve nem üzemi helyzetben rögzíthetőek, nem kell azokat leszerelni, ha nem kívánják őket használni. Rendelhető mindhárom, azaz a BASIC, a COMBI és a TRS kultivátor kocsikhoz. Rendelhető akár szögben állítható kivitelben is, ahol a tárcsák szöge a haladási irányhoz képest állítható.
 

A bakháton termesztett növények, elsősorban sárgarépa és egyéb gyökérzöldségek esetében a bakhát tetejének a két szélének a kultivátorozása esetén alkalmazza a Steketee az állítható vágó és védőtárcsákat a sorok védelme érdekében. Ezek felfogatása fix, nem lengőkaros.
 

Permetező egység

A Steketee hogy teljessé tegye kínálatát gondolva a konvencionális művelést alkalmazó gazdálkodókra is, kínál minden gépéhez permetező keretet, amely a lomb alá tudja a kívánt szereket bejuttatni. A sokoldalú állíthatóságnak köszönhetően akár a sorközbe, akár a növények sorára, a kultivátorozással egy menetben, a kapás művelő elemek előtt. A szórókeret mindhárom Steketee kultivátor kocsihoz illeszthető.
 

Rögtörő rotor

Bizonyos talajviszonyok között gondot jelenthet a rögösödés. Erről akkor beszélünk, ha a kultivátor kapák után visszamaradt felület nem aprómorzsalékos marad, hanem nagy rögökre válik szét. Ez azért jelenthet gondot, mert a kisebb gyomok ilyen esetekben nem feltétlenül pusztulnak el, mivel a gyökérzetük kellő védelmet talál a nagyobb rögökben, így hosszú ideig életképesek maradhatnak. Ilyen esetben egy, a kultivátoros művelést követő néhány napon belül történt öntözés vagy csapadék ismét lendületbe hozhatja az így életben maradt gyomok fejlődését. Az ilyen esetekre fejlesztette ki a Steketee a rögtörő rotort, amelynek feladata az ilyen rögös felület további aprítása, a gyomok életfeltételeinek további rombolása. Maximum 50 cm munkaszélességben érhető el.
 

Gyomfésű – sorközök műveléséhez

Egy igen gyakori probléma lehet bizonyos talajviszonyok között, főként a merev szárú fecskefarok és saraboló kapák esetén, hogy a kapák miután alávágnak a gyomoknak, a felső talajrészt elválasztva, a gyomok ugyan gyökérzet nélkül, de állva maradnak. Ez fokozott újraeredési kockázatot jelent ilyenkor, hiszen ha kedvezőek az időjárási feltételek, az ilyen gyomok könnyen újragyökeresednek, és újra növekedésnek indulnak. Erre a problémára jó megoldást jelent a kultivátor kocsik hátulsó részére rögzített, a sorközöket kezelő gyomfésű-megoldások, amelyek ezeket az állva maradt gyomokat kiforgatják a talajból és a talajfelszínre rendezik. Elérhető 50 és 75 cm sortávolsághoz is, illetve bármelyik Steketee kultivátor kocsira (BASIC, COMBI, TRS) felszerelhető.
 

Gyomfésű – sorok műveléséhez - Rotorweeder

Félaktív, kényszerhajtású gyomfésű a sorok gyommentesen tartásához. Ez egy rugós gyomfésű-elemekből álló csapágyazott dupla tárcsa, amely a COMBI és TRS kultivátor kocsik hátuljára fogatható fel. A tárcsát úgy kell beállítani, hogy a rugók vége éppen csak a talajfelszínt elérje. Így a tárcsák a haladási sebesség miatt meg fogják saját magukat hajtani, és mivel a tárcsák forgási síkja és a haladási irány szöget zár be, a sorokban a növények között található apró vagy csírázó gyomokat a növények közül kiseprik a sorközbe. A sokrétűen állítható felfogató egység lehetővé teszi a precíz munkavégzést. Ajánlott például hagymához, póréhagymához, illetve minden olyan növényhez, amely jól viseli a hagyományos gyomfésűs kezelést, főleg a fejlődésük kezdeti stádiumában, amíg nem neveltek még a növények nagy lombozatot!
 

Csillagkerék – sorok műveléséhez - Fingehrhacke

A gumi csillagkerekes művelőelem a növények sorának aktív művelésére alkalmas eszköz. Egy sort 1-1 db csillagkerék vesz közre jobbról és balról úgy, hogy azok gumiujjai összeérjenek. A csillagkerék meghajtását az az alatt található, a talajba beleszúródó meghajtó rotor végzi. A gumiujjak a talajba 1-3 cm mélyen tudnak behatolni. A behatolás mértéke állítható a gumicsillagkerekes művelőelemet tartó konzol 2 db rugójának előfeszítésével.
 

A tartókonzol alapesetben nem a kultivátor kocsira, hanem attól függetlenül, a gerendelyre kerül felszerelésre. Így egy alaposabb talajkövetés valósítható meg. A tartókonzolon található retesz segítségével a művelőelemek felső pozícióban rögzíthetőek. Ha nem kívánják azokat használni, nem kell őket leszerelni.
 

A csillagkerekes művelő akkor tud hatékony védelmet nyújtani, ha a gyomok fejlettsége még nem éri el a kultúrnövény fejlettségét, illetve a gyomok maximum szikleveles állapotban vannak. Ha a gyomok fejlettsége ennél erősebb, úgy a művelőelem használatának hatékonysága csökken.
 

Három különféle méretben gyártják, hogy a különféle sortávolságokhoz könnyen illeszthető legyen. A legkisebb 220 mm átmérővel, a közepes 340 mm átmérővel, a legnagyobb pedig 400 mm átmérővel rendelkezik.
 

Töltögető kapák

A Steketee rendelkezik megoldással minden töltögetési igény kielégítésére. Legyen az kicsi vagy nagy sortávolság. Legyen az csak egy vékony réteg talaj vagy akár több tíz centiméter magas bakhát.
 

Elérhetőségek:
Agroskill Kft.
Cím: 6031 Szentkirály, Rákóczi utca 42.
Tel.: +36 30 349 77 89

E-mail: kis.pal@agroskill.hu
Adószám: 26153263-2-03
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
KÜLDJÖN NEKÜNK ÜZENETET:
A küldés gombra kattintással kijelentem, hogy az adatvédelmi szabályzatot elolvastam és megértettem.