top of page
TL_ontozogepek_ULTRA_linear_galeria
TL_ontozogepek_ULTRA_linear_galeria_01
TL_ontozogepek_ULTRA_linear_galeria_02
TL_ontozogepek_ULTRA_linear_galeria_03
TL_ontozogepek_ULTRA_linear_galeria_04
TL_ontozogepek_ULTRA_linear_galeria_05
TL_ontozogepek_ULTRA_linear_galeria_06
TL_ontozogepek_ULTRA_linear_galeria_07
TL_ontozogepek_ULTRA_linear_galeria_08
TL_ontozogepek_ULTRA_linear_galeria_09

TL ULTRA lineár öntözőgépek


ÁLTALÁNOS LEÍRÁS

A TL ULTRA lineár öntözőgép átmenetet képez a csak egyenes vonalban haladni képes lineár öntözőgépek és a csak koncentrikus mozgást végezni képes körforgó öntözőberendezések között. Ugyanis ez a gép képes mindkét módon mozgást végezni. Így ezzel az öntözőgéppel hatékonyan öntözhetőek L alakú területek, illetve nagyobb táblák kétfele külön-külön úgy, hogy közben a gép a tábla végén átfordul körkörös mozgással. Ha úgy akarjuk, körforgóként üzemel, ha úgy akarjuk, lineár öntözőgépként üzemel!
 


A gépek vízzel való ellátása alapvetően kétféle lehet. Történhet a lineár öntözőgép pályája mellett, azzal párhuzamosan elhelyezkedő csatornából, amiből az öntözőgép motoros kocsijára szerelt szivattyús aggregát a vizet kiemeli, majd a gépet a megfelelő vízhozammal ellátja.
 


Vagy amennyiben a vízvételezési lehetőség az öntözendő területtől távolabb található, úgy hidránsokról is ellátható a gép vízzel, ekkor egy PE vagy puha gumitömlőn keresztül történik a vízellátás, amelynek hossza maximum 200 m lehet.
 


A lineár öntözőberendezések iránytartását különféle módszerekkel lehet biztosítani. Kisebb gépek esetében kiváló megoldást jelent a barázdavezetéses irányítás, amely olcsó, nem igényel nagy beruházást, viszont a vezető barázda tisztaságára oda kell figyelni.
 


A nagyobb gépek esetében ma már ritkán alkalmazzák a felszín feletti kábelvezetéses megoldást, azonban még létezik. Ez esetben a motoros kocsin elhelyezett érzékelők letapogatják a kábelt és így tartják irányban a központi kocsit.
 


A ma már leginkább alkalmazott módszer a felszín alatti kábel- és GPS-vezetéses megoldások. Ezek közül is egyre inkább előtérbe kerül a GPS-es kormányzás.
 

Prospektus
  • TL ULTRA lineár öntözőgépek prospektus letöltése - Nincs letölthető prospektus.

bottom of page