Steketee IC-LIGHT kamerás kultivátor

Gerendely verziók

A Steketee IC-LIGHT sorközművelő kultivátorok esetében a gerendely kialakítása alapvetően két, egymástól elkülönülő részből áll. Az elülső rész a kormányzóváz és a második, a hátulsó rész a kormányzott gerendely, amely a kultivátor-kocsikat is tartja. Alapvetően a kormányzó váz paralelogramma-karjai rögzítik egymáshoz csavarkötésekkel a két részt.
 


Kormányzóváz csavarkötéssel kapcsolva a kormányzott gerendelyhez

Abban az esetben, ha a kormányzóvázat kívánják másik, akár már meglévő, más gyártmányú kormányzott gerendely soron tartására használni, úgy a Steketee azt a lehetőséget tudja kínálni, hogy a kormányzóváz és a kormányzott gerendely közé épít egy harmadik segédvázat, amire rögzítésre kerül egy háromszög kapcsolószerkezet, amelynek segítségével bármely, annak a háromszög kapcsolószerkezetnek az ellendarabjával rendelkező kormányzott gerendely a kormányzóvázhoz kapcsolható. A kormányzóváz önállóan is, kormányzott gerendely nélkül is megrendelhető.
 

Kormányzóváz segédvázzal, háromszög kapcsolóval
Kormányzott gerendely
háromszög kapcsolóval

A kormányzóváz műszaki tartalma:
 

Alapgerendely Cat 2. 3 pont függesztőszerkezettel
 

2 db erős, nagy átmérőjű magasság állítható támasztókerék, hosszmintás gumival
 

2, 3 vagy 4 db paralelogramma-kar kiviteltől, gerendely-mérettől függően
 

Kiviteltől függően harmadik segédváz hárompontos kapcsolószerkezettel
 

Kamera

Kormányzott gerendely kivitelek
 

A kormányzott gerendelyek alapvetően két csoportba sorolhatóak.
 

Az egyszerűbb kivitel a fix, nem összecsukható gerendelyek. Ezeket a gyár általában 320 cm maximális szélességben gyártja a közúti szállítási szélesség maximuma miatt, de természetesen ettől eltérően a Steketee tud nagyobb, akár 6-9 m széles fix gerendelyeket is gyártani.

A fix gerendelyek a könnyű sortávolság-állíthatóság érdekében speciális profillal rendelkeznek, ahol 4 csavar helyett csak 2 csavarral történik a kocsik rögzítése.
 

A fix gerendelyek rögzítése a kormányzó vázon történhet szimmetrikusan, vagy akár bizonyos feltételek figyelembe vétele mellett asszimetrikusan is.

 

Az összecsukható gerendelyeket a Steketee minden esetben hidraulikusan csukható kivitelben gyártja. Ezek szintén speciális profilú kivitelek a könnyebb állíthatóság érdekében, azzal a kiegészítéssel, hogy a profil gerendely csak a kultivátor-kocsikat hordozza, annak kapcsolódását a kormányzó vázhoz és a hidraulikus összecsukást végző gépelemekhez egy erős zártszelvény segédváz biztosítja. Túltervezett, erős kivitel. A hidraulikusan összecsukható gerendelyek alapvetően lehetnek 450 cm, 600 cm, vagy 900 cm szélesek munkahelyzetben, és csak 250, vagy 300 cm szélesek szállítási helyzetben.

 

A hidraulikusan összecsukható gerendelyek rögzítése a kormányzóvázon történhet szimmetrikusan, vagy akár bizonyos feltételek figyelembe vétele mellett asszimetrikusan is, illetve összecsukás alapján lehetnek kétoldali, vagy csak féloldali összecsukásúak.
 

Féloldali összecsukású gerendely
600 cm hidraulikusan
összecsukható gerendely
450 cm hidraulikusan összecsukható gerendely
900 cm hidraulikusan
összecsukható gerendely
Elérhetőségek:
Agroskill Kft.
Cím: 6031 Szentkirály, Rákóczi utca 42.
Tel.: +36 30 349 77 89

E-mail: kis.pal@agroskill.hu
Adószám: 26153263-2-03
  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
KÜLDJÖN NEKÜNK ÜZENETET:
A küldés gombra kattintással kijelentem, hogy az adatvédelmi szabályzatot elolvastam és megértettem.