top of page
TL_ontozogepek_QUICK_TOW_korforgo_galeria
TL_ontozogepek_QUICK_TOW_korforgo_galeria_01
TL_ontozogepek_QUICK_TOW_korforgo_galeria_02
TL_ontozogepek_QUICK_TOW_korforgo_galeria_03
TL_ontozogepek_QUICK_TOW_korforgo_galeria_04
TL_ontozogepek_QUICK_TOW_korforgo_galeria_05
TL_ontozogepek_QUICK_TOW_korforgo_galeria_06
TL_ontozogepek_QUICK_TOW_korforgo_galeria_07
TL_ontozogepek_QUICK_TOW_korforgo_galeria_08
TL_ontozogepek_QUICK_TOW_korforgo_galeria_09

TL QUICK TOW körforgó öntözőgépek


HIDRAULIKUS MEGHAJTÁS

 

A TL hidraulikus meghajtása folyamatos haladást tesz lehetővé. Hiszen a rendszeren átfolyó hidraulikaolaj mennyisége jól szabályozható, így a kívánt haladási sebesség folyamatos haladás mellett beállítható.


GAZDASÁGOSABB ÜZEMELTETÉS: a folyamatos haladás által kisebb a felvett energia, mint a szakaszos haladás esetében, így alacsonyabb a gépek haladásához kapcsolódó üzemanyag vagy elektromos áram költség.


ALACSONYABB MÉRTÉKŰ KOPÁS: a folyamatos haladás esetében, mivel kiegyenlítettebb az erőigény, alacsonyabb mértékű a meghajtó elemek kopása, következésképpen nagyobb annak az élettartama.
 


EGYENLETESEBB VÍZKIJUTTATÁS: Mivel a hidak folyamatosan haladnak, a kijuttatott vízmennyiség eloszlása sokkal egyenletesebb, mint az elektromos meghajtású gépek esetében. Kiegyenlítettebb hozam a táblán belül.

AZ ELAKADÁSBÓL SZÁRMAZÓ ÜZEMZAVAROK SZÁMA KEVESEBB. A folyamatos haladás esetében sokkal kisebb a valószínűsége még sáros, mostoha körülmények között is az elakadásnak, mint az elektromos rendszereknél, ahol minden újraindulás rizikófaktor lehet.


BIZTONSÁGOSABB a gépkezelő számára: jól tudjuk, hogy a víz vezeti az elektromos áramot, így az elektromos meghajtású gépeket csak fokozott óvatossággal lehet megközelíteni, hiszen a 480 V feszültség miatt azok folyamatos életveszélyt jelentenek üzemelés közben. A TL gépein legfeljebb 12  vagy 24 V feszültség fordulhat elő, ami nem jelent életveszélyt!

NINCS LOPÁSKÁR: mivel a TL gépeken nincs az elektromos áram szállítására szolgáló rézvezeték, így azt nem is lehet ellopni. Gyakorlatilag nem kell aggódni a lopáskár miatt!


EGYSZERŰBBEN JAVÍTHATÓ: mivel a hidraulikus meghajtás a gyakorlatban gazdálkodók számára nem idegen, hiszen azt egyéb más mezőgazdasági gépeken is előszeretettel alkalmazzák, így ezek karbantartását, esetleges javítását könnyebb önállóan elvégezni, mint drága szakszervizt hívni.


KÖRNYEZETBARÁT: a hidraulika rendszerben található hidraulikaolaj a TL saját specifikációja, amely környezetbarát, így esetleges szivárgás esetén sem okoz környezetkárosodást!


NEM ÉRZÉKENY AZ ÁRVÍZKÁROKRA: Egy esetleges árvíz vagy belvízelöntés esetén a rendszer elemei nem reagálnak érzékenyen a víz hosszas jelenlétére, így az a természeti csapás elvonulása után könnyedén ismét üzembe helyezhető.


EGYEDÜLÁLLÓ GARANCIA A SZEGMENSBEN: A TL mivel megalkotta a legrobosztusabb és legegyszerűbben használható, karbantartható öntözőgép-meghajtást, bátran mer vállalni a szektorban egyedülálló garanciát a meghajtóelemekre:

8 év / 24000 óra garancia - bolygóműves hajtóművek esetében

8 év / 16000 óra garancia - csigakerekes hajtóművek esetében

8 év / nincs korlát garancia - a hidak sebességszabályozó hidraulika szelepeire

4 év / 4000 óra garancia - a meghajtó hidromotorokra

5 év / 5000 óra garancia - az ISUZU meghajtó motorokra


A HIDRAULIKA SZIVATTYÚ


A TL öntözőgépek meghajtásához szükséges hidraulika olajnyomást egy axiál dugattyús, EATON, vagy PARKER gyártmányú hidraulika szivattyú biztosítja, amelynek meghajtása történhet robbanómotorral vagy elektromos motorral is. A meghajtó robbanómotorok választhatóak, de általánosságban az ISUZU motorok bizonyulnak a legtartósabbnak.


A HIDROMOTOROK:


Az egyes hidak kerekeinél található hidromotorok végzik a kerekek meghajtását. Ezek kiviteltől függően különféle gyártmányúak lehetnek, de általában a TL Eaton és Parker motorokat használ.


A HAJTÓMŰVEK:


A TL QUICK TOW gépek csak egyféle meghajtással készülnek. A TL a QUICK TOW gépeknél minden esetben bolygóműves hajtóműveket alkalmaz minden keréknél, és ez esetben minden hajtóműnél, azaz minden keréknél külön meghajtó hidromotor található. Ez egy drágább, ugyanakkor nagyobb nyomatékot, hosszabb élettartamot garantáló megoldás.


SEBESSÉGSZABÁLYOZÓ SZELEPEK:


A TL saját maga fejlesztette ki, és gyártja  az egyes hidak sebességét szinkronban tartó hidraulika szelepet, amelyet a hidak sebességkülönbsége alapján működő mechanikus rendszer működtet. Így biztosítva a folyamatos haladást.
 


TÖMLŐK, VEZETÉKEK:


A TL öntözőgépek felső csövein vannak elhelyezve a hidraulika csövek és tömlők. Alapvetően a TL fix horganyzott acélcsöveket használ a hidraulikaolaj továbbítására, csak a hidak találkozásánál használ rövid, flexibilis gumicsöveket, amelyet minden esetben behúznak egy védő, műanyag, UV-álló huzatba, annak érdekében, hogy az UV-sugárzás ne tegye tönkre annak anyagát, így biztosítva a hosszú élettartamot. A csövek egyben az olaj hűtőfelületeként is szolgálnak, így biztosítva a hidraulikaolaj üzemi hőmérsékletét.
 

bottom of page