steketee_ic_light_0001
steketee_ic_light_008
steketee_ic_light_011
steketee_ic_light_010
steketee_ic_light_009
steketee_ic_light_006
steketee_ic_light_007
steketee_ic_light_005
steketee_ic_light_004
steketee_ic_light_003
steketee_ic_light_002
steketee_ic_light_001
steketee_ic_light_028
steketee_ic_light_030
steketee_ic_light_027
steketee_ic_light_026
steketee_ic_light_029
steketee_ic_light_025
steketee_ic_light_024
steketee_ic_light_021
steketee_ic_light_022
steketee_ic_light_023
steketee_ic_light_020
steketee_ic_light_019
steketee_ic_light_018
steketee_ic_light_014
steketee_ic_light_016
steketee_ic_light_017
steketee_ic_light_015
steketee_ic_light_012
steketee_ic_light_013

STEKETEE MECHANIKUS SORKÖZMŰVELŐ KULTIVÁTOROK

 
Mélységhatáróló kerekek:
Kisebb BASIC kultivátor kocsi, mivel annak súlya kevesebb, így kisebb sortávolságokhoz rendelhetőek a sztenderd 300x100 mm-es FARMFLEX GUMI mélységhatároló kerék helyett az alábbi kivitelek.
 
Sorvédő lemez és tárcsa:

A fecskefarok és lúdtalp kapákkal szerelt kultivátor kocsik esetében igény szerint felszerelésre kerülhet sorvédő lemez vagy sorvédő tárcsa a kapák mellé.
 

A sorvédő szerkezetek eredeti rendeltetése, hogy a fecskefarok, vagy lúdtalp kapák által oldalirányba a növények sora felé mozgatott talaj áramlásába akadályt képezzen, hogy a kapák által mozgatott talaj ne takarja be növényeket, amíg azok kisebbek, vagy ne töltögesse fel a növények sorát, ha az nem kívánatos.

 

Lemezes sorvédőből két kivitel:
 

 • A rövid kivitel a BASIC kultivátor kocsihoz, ami alapvetően 3 kapás elrendezéshez nyújt megfelelő oldalsó védelmet. Ez egy egyszerűbb kialakítás, ha nem kívánják használni, le kel szerelni a kocsiról, mert nem rögzíthető felemelt helyzetben!
   

 • A hosszú kivitel a COMBI és TRS kocsikhoz, ami alapvetően az 5 kapás elrendezéshez optimális. és nyújt oldalsó védelmet a mind az 5 kapa mellett. A lemezek helyzete előre, hátra állítható a kapák elrendezésének függvényében. A lemezek ha nem kívánják őket használni maradhatnak a kocsikon, mert felső helyzetben egy reteszélő mechanika segítségével rögzíthetőek.

 

Tárcsás sorvédelem minden igényt kielégítően.

 • A sorvédő tárcsák nagy előnye, hogy mivel gördülnek a talajon és nem csúsznak, mint a sorvédő lemezek sokkal alacsonyabb a kockázata annak, hogy betorkollásból fakadóan kár tenne a haszonnövényekben. Míg a sorvédő lemezeknél előfordulhat, hogy idegen anyag zsineg, szármaradvány, stb) felakad a lemez elejére, és kisebb hantot tolva maga előtt talajt nyom a sorra, vagy sérti a növényeket.
   

 • A sorvédő tárcsából a Steketee alapvetően 2 típust kínál. Az egyik a csipkés szélű hagyományos tárcsa, a másik a teli tárcsalapos kivitel.
   

 • A hagyományos csipkés sorvédő tárcsa inkább a szántóföldi kultúrák esetében ajánlott, úgy mint kukorica, napraforgó, stb. A csipkés tárcsa nem vágja meg a talajt a sor mellett. A tárcsák helyzete előre hátra állítható, illetvea tárcsák rögzíthetőek a kultivátor kocsin nem üzemi helyzetben, nem kell azokat leszerelni. Ez a kivitel a COMBI és a TRS kultivátor kocsikhoz rendelhető.
   

 • A teli, enyhén gömbsüveg tárcsás sorvédő általában a kertészeti kultúrákban használatos. Ez a tárcsa beállítás függvényében képes a talajt enyhén megvágni, azaz a növények sorát, azok gyökérzetét megóvva attól, hogy egy keményebb, cserepesebb talajon a kapák a növények szárához közel dolgozva alászakítsák a talajt a növényeknek. Ez a típus is állítható előre hátra, illetve nem üzemi helyzetben rögzíthetőek, nem kell azokat leszerelni, ha nem kívánják azokat használni. Rendelhető mindhárom, azaz a BASIC, a COMBI és a TRS kultivátor kocsikhoz. Rendelhető akár szögben állítható kivitelben is,ahol a tárcsák szöge a haladási irányhoz képest állíthatóak.

 

A bakháton termesztett növények, elsősorban sárgarépa, és egyéb gyökérzöldségek esetében a bakhát tetejének a két szélének a kultivátorozása esetén alkalmazza a Steketee az állítható vágó és védőtárcsákat a sorok védelme érdekében. Ezek felfogatás fix, nem lengőkaros.

Permetező egység

 • A Steketee hogy teljessé tegye kínálatát gondolva a konvencionális művelést alkalmazó gazdálkodókra kínál minden gépéhez permetező keretet, amely a lomb alá tudja a kívánt szereket bejuttatni, a sokoldalú állíthatóságnak köszönhetően akár a sorközbe, akár a növények sorára a kultivátorozással egy menetben a kapás művelő elemek előtt. A szórókeret mindhárom Steketee kultivátor kocsihoz illeszthető.

 

Rögtörő rotor

 • Bizonyos talajviszonyokhoz között gondot jelenthet a rögösödés. Erről, akkor beszélünk, ha a kultivátor kapák után visszamaradt felület nem aprómorzsalékos marad, hanem nagy rögökre válik szét. Ez azért jelenthet gondot, mert a kisebb gyomok ilyen esetekben, nem feltétlen pusztulnak el, mivel a gyökérzetük kell, védelmet talál a nagyobb rögökben, így hosszú ideig életképesek maradhatnak. Ilyen esetben egy a kultivátoros művelést követő néhány napon belül történt öntözése, vagy csapadék ismét lendületbe hozhatja az így életben maradt gyomok fejlődését. Az ilyen esetekre fejlesztette ki a Steketee a rögtörő rotort, amelynek feladata az ilyen rögös felület további aprítása, a gyomok életfeltételeinek további rombolása. Maximum 50 cm munkaszélességben érhető el.

 

Gyomfésű – sorközök műveléséhez

 • Egy igen gyakori probléma lehet bizonyos talajviszonyok között főként a merev szárú fecskefarok és saraboló kapák esetén, hogy a kapák miután alávágnak a gyomoknak, a felső talajrészt elválasztva, a gyomok ugyan gyökérzet nélkül, de állva maradnak. Ez fokozott újraeredési kockázatot jelent ilyenkor, hiszen ha kedvezőek az időjárási feltételek az ilyen gyomok, könnyen újragyökeresednek és újra növekedésnek indulnak. Erre a problémra jó megoldást jelent a kultivátor kocsik hátulsó részére rögzített a sorközöket kezelő gyomfésű megoldások, amelyek ezeket az állva maradt gyomokat kiforgatják a talajból és a talajfelszínre rendezik. Elérhető 50 és 75 cm sortávolsághoz is, illetve bármelyik Steketee kultivátor kocsira (BASIC, COMBI, TRS) felszerelhető.

 
Gyomfésű – sorok műveléséhez - Rotorweeder

 • Félaktív, kényszerhajtású gyomfésű a sorok gyommentesen tartásához. Ez egy rugós gyomfésű elemekből álló csapágyazott dupla tárcsa, amely a COMBI és TRS kultivátor kocsik hátuljára fogatható fel. A tárcsát úgy kell beállítani, hogy  rugók vége éppen csak a talajfelszínt elérje. Így a tárcsák a haladási sebesség miatt meg fogják saját magukat hajtani, és mivel a tárcsák forgási síkja és a haladási irány szöget zár be, a sorokban a növények között található apró, vagy csírázó gyomokat a növények közül kiseprik a sorközbe. A sokrétűen állítható felfogató egység lehetővé teszi a precíz munkavégzést. Ajánlott például hagymához, póréhagymához, illetve minden olyan növényhez, amely jól viseli a hagyományos gyomfésűs kezelést, főleg a fejlődésük kezdeti stádiumában, amíg nem neveltek még a növények nagy lombozatot!

 
Csillagkerék – sorok műveléséhez - Fingehrhacke

 • A gumi csillagkerekes művelőelem a növények sorának aktív művelésére alkalmas eszköz. Egy sort 1-1 db csillagkerék vesz közre jobbról, balról úgy, hogy azok gumiujjai összeérjenek. A csillagkerék meghajtását az az alatt található, a talajba beleszúródó meghajtó rotor végzi. A gumi ujjak a talajba 1-3 cm mélyen tudnak behatolni. A behatolás mértéke állítható a a gumicsillagkerekes művelőelemet tartó konzolon 2 db rugójának előfeszítésével.
   

 • A tartókonzol alapesetben nem a kultivátor kocsira, hanem attól függetlenül a gerendelyre kerül felszerelésre. Így egy alaposabb talajkövetés valósítható meg. A tartókonzolon található retesz segítségével a művelő elemek felső pozícióban rögzíthetőek, ha nem kívánják azokat használni, nem kell őket leszerelni.
   

 • A csillagkerekes művelő akkor tud hatékony védelmet nyújtani, ha a gyomok fejlettsége még nem éri el a kultúrnövény fejlettségét, illetve a gyomok maximum szikleveles állapotban vannak. Ha e gyomok fejlettsége ennél erősebb, úgy a művelőelem használatának hatékonysága csökken.
   

 • Három különféle méretben gyártják, hogy a különféle sortávolságokhoz könnyen illeszthető legyen. A legkisebb 220 mm átmérővel, a közepes 340 mm átmérőben, a legnagyobb pedig 400 mm átmérővel rendelkezik.

 
Töltögető kapák

A Steketee rendelkezik megoldással minden töltögetési igény kielégítésére. Legyen az kis sortávolság, vagy nagy, vagy Legyen az csak egy vékony réteg talaj, vagy akár több tíz centiméter magas bakhát.

Elérhetőségek:
Agroskill Kft.
Cím: 6031 Szentkirály, Rákóczi utca 42.
Tel.: +36 30 349 77 89

E-mail: kis.pal@agroskill.hu
Adószám: 26153263-2-03
 • Facebook Social Icon
 • YouTube Social Icon
KÜLDJÖN NEKÜNK ÜZENETET:
A küldés gombra kattintással kijelentem, hogy az adatvédelmi szabályzatot elolvastam és megértettem.